Välja Gravidförsäkring Online & Vänta Barn Försäkring

Bra att veta när du ska välja gravidförsäkring online eller vänta barn försäkring är att de finns två varianter, de som är gratis och de du måste betala för. De gravidförsäkringar som är gratis innehåller vanligtvis en olycksfallsförsäkring för mamma och barn men med låga försäkringsbelopp. De innehåller även en livförsäkring för barnet, och hos vissa bolag, även för föräldrarna. Beroende på bolag, börjar försäkringen inte gälla förrän från graviditetsvecka 23-26. Mammans försäkring gäller vanligtvis från dagen försäkringen tecknades och ett år framåt.

Gravidförsäkring Jämför Villkor Och Krav

Om du väljer att betala för en gravidförsäkring så inkluderas ofta, utöver skyddet i gratisförsäkringen, även en försäkring som gäller om barnet blir sjukt under de första 6 månaderna. Betalförsäkringen ger även ersättning vid förlossningskomplikationer samt en engångsersättning på 25,000 – 100,000 kr om barnet föds med en viss diagnos som exempelvis CP-skada, allvarliga hjärtfel, Downs syndrom etc. Det varierar mycket mellan försäkringsbolagen vad som omfattas och ersättningsbeloppens storlek, gravidförsäkring jämför försäkringstagare på fler punkter.

Viktigt Att Veta Om Gravid Försäkring

Viktigt att veta, är att en gravid försäkring upphör att gälla efter att barnet blivit 6 månader och övergår inte automatiskt till en barnförsäkring. För att få ett fullgott skydd är det klokt att teckna en barnförsäkring så fort som möjligt innan barnet passerar 6 månader.

En annan viktig punkt att tänka på om du är gravid och på resande fot skulle behöva uppsöka läkarvård relaterat till din graviditet, så är det inte självklart att den reseförsäkring du har tecknat via hemförsäkring kommer att täcka detta. Det är då alltid bra att höra med sitt försäkringsbolag (där du har din hemförsäkring) angående vad som ingår, för att kunna avgöra om du behöver utöka skyddet genom att välja personförsäkringar som komplement till resan. Skulle graviditet inte ingå så kan det vara bra att titta efter andra försäkringsbolag som erbjuder reseförsäkringar för gravida.

Jämför gravidförsäkring med Insplanet NU!

Checklista Bästa Gravidförsäkringen

Vid tecknande av bästa gravidförsäkringen kan det vara bra att använda sig av den checklista som du finner här nedan för att reda ut alla villkor och kostnader som försäkringen omfattar:

1. Vilka typer av skada omfattar försäkringen?
2. Vilka typer av skada omfattar särskilt inte försäkringen?
3. Vilka krav ställer försäkringsbolaget på en kund för att ersätta skada?

Klicka här för att jämföra gravidförsäkring nu.