Välja Hem och Husförsäkring - Bostadsförsäkring Online

Den dagen du skaffar dig en bostad för första gången är det viktigt att välja bostadsförsäkring som passar just dig. Vid val av marknadens bästa hem och husförsäkring, bäst lämpade för just dig och ditt boende, är det viktigt att jämföra hemförsäkringar hos de olika försäkringsbolagen med omsorg. Idag kan du enkelt göra detta på nätet, jämför bostadsförsäkring online!

Klicka här för att se pris och villkor för hemförsäkring med Moderna Försäkringar!

Välja Hem Försäkring

Idag finns ingen lag som tvingar dig till att teckna en hem försäkring. En hem försäkring skyddar din personliga egendom vid t.ex. stöld, skada eller olycka men det är ingen form av personförsäkring. Oftast säger det sunda förnuftet att alla som har en bostad bör omfattas av en hemförsäkring och idag har drygt 90 % av alla svenskar en hem försäkring.

Bor du i en bostadsrätt eller hyresrätt är det bra att teckna en bostadsrätts – eller hyresrättsförsäkring. En bostadsrätts – och hyresrättsförsäkring bör täcka det ansvar som bostadsrättsföreningen eller hyresvärden inte täcker. Idag erbjuder de flesta försäkringsbolag bostadsrättsförsäkring som en tilläggsförsäkring till hem försäkringen, men hos vissa försäkringsbolag måste du teckna separat försäkring för din bostadsrätt.

Välja Hus Försäkring

Bor du i villa bör du som villaägare välja en hus försäkring anpassad för denna boendeform. Villaägare har en separat hus – och hemförsäkring som täcker skador på villa och tomt. Villaförsäkring ska täcka alla eventuella skador på egendom och tomt vid t.ex. brand eller andra skador som kan drabba försäkringstagaren.

Klicka här för att jämföra hemförsäkringar nu.

Äger du eller hyr ett fritidshus bör du teckna en fritidshusförsäkring som ger ett bra skydd mot oförutsedda händelser då du befinner i fritidshuset och när du inte är där. Fritidshusförsäkringar omfattar tomt och byggnader som friggebod, förråd och växthus. Det är viktigt att du väljer en fritidshusförsäkring som ger ett bra grundskydd och om behovet finns kunna utöka skyddet att omfatta annat också.

Moderna Försäkringar villkor och pris NU!

Checklista Bästa Hem och Husförsäkringar

Vid tecknande av hem och husförsäkringar kan det vara bra att använda sig av den checklista som du finner här nedan, jämför försäkringar av hem och hus på alla punkter för att reda ut alla villkor och kostnader som försäkringen omfattar. Hitta bästa hemförsäkring för dig:

1. Vilka typer av skada omfattar försäkringen?
2. Vilka typer av skada omfattas inte särskilt av försäkringen?
3. Vilken självrisk kommer kunden att stå för vid en skada? Kan försäkringsbolaget kräva en högre självrisk vid en viss typ av skada?
4. Vilka krav ställer försäkringsbolaget på dig som kund för att ersätta skada, t.ex. krävs det ett lås av viss säkerhetsklass eller någon form av brandsäkerhetsutrustning för att erhålla ersättning?

Klicka här för att läsa mer om Trygg Hansa hemförsäkring.

Bolag Rating Hemsida
Modern Forsakringar RatingModerna Försäkringar Rating Hemsida
Gjensidige RatingGjensidige Rating Hemsida
Netviq RatingNetviq Rating Hemsida
Trygg Hansa RatingTrygg Hansa Rating Hemsida
Insplanet RatingInsplanet Rating Hemsida