Teckna Försäkring via Facket

inkomstförsäkring via facket

Idag erbjuds du ofta att teckna försäkring via facket, antingen ingår de eller så kan du bl.a. teckna förmånlig hem och inkomstförsäkring via facket. Om du är medlem i ett fackförbund blir du oftast erbjuden inom ramen av ditt medlemskap eller till bättre pris att teckna olika typer av försäkringar, så som inkomstförsäkring, hem – och villa försäkring, liv – och olycksfallsförsäkring, pensions – och seniorförsäkringar, barn – och gravidförsäkring, sjuk – och olycksfallsförsäkring m.m. Vissa fackförbund har dessutom förhandlat fram bättre villkor hos utvalda banker för sina medlemmar, om du behöver hjälp med inlåning, kapitalrådgivning samt utlåning.

Klicka här för att se villkor samt förmåner med inkomstförsäkring för egna företagare och anställda via Unionen nu!

Försäkringar via facket

Premierna för de olika försäkringar som facken erbjuder, ingår antigen i avgiften för ditt medlemskap men det kan också vara så att du erbjuds premiefria månader eller att du får betala en lägre premie avgift om du väljer att teckna försäkringar via facket. Fackförbunden har ofta förhandlat fram bättre villkor för de privata försäkringarna för att kunna erbjuda något extra och för att locka fler medlemmar. Läs gärna dera information och fråga vad de olika fackförbunden erbjuder inom ramen för ditt medlemsskap, det kan löna sig på flera sätt att gå med i facket.

Klicka här för att se villkor samt förmåner med inkomstförsäkring via Accept nu!

Inkomstförsäkring via facket

Inkomstförsäkring är som sagt ett bra tillägg till det låga a-kassa taket på 11 000 kr efter skatt om du skulle bli arbetslös. Inkomstförsäkringen kompletterar a-kassa ersättningen och ger dig upp till 80 % av din lön upp till ett visst belopp som varierar mellan de olika fackförbunden. Viktigt att vara uppmärksam på är att kostnader och villkor för inkomstförsäkringen kan vara olika beroende på hur hög lön du har.

Gäller det inkomstförsäkring för egenföretagare kan det vara bra att se över de villkor och regler som gäller för denna typ av inkomstform. Grundkraven som gäller för dessa är ofta annorlunda, som att du inte ska varit delaktig i en konkurs de senaste fem åren samt att du har en längre karenstid innan försäkringen börjar gälla.

Om du är fackligt ansluten och vill ha en inkomstförsäkring bör du först och främst vända dig till ditt fackförbund för att se vad de erbjuder. Idag erbjuds många inkomstförsäkring via facket som nämnts ovan, facket har även flera olika försäkringar att erbjuda men en inkomstförsäkring är ofta inkluderad i medlemsavgiften. Se till att ta reda på detta innan du tecknar en privat inkomstförsäkring. Det är även viktigt att se över de villkor och regler som gäller för att en inkomstförsäkring ska bli giltig. Villkoren kan skilja mellan de olika fackförbunden när det gäller dagar som försäkringen kan ge ersättning, erbjudanden om en frivilig tilläggsförsäkring som kan ge längre ersättningsdagar, kvalificeringstid som medlem, när försäkringen kan börja gälla (vissa fackförbund erbjuder inkomstförsäkring som även gäller om du säger upp dig själv), krav på anställningsform (vissa fackförbund omfattar även vikariat anställningar i sin inkomstförsäkring) samt lönetak. Skulle du hitta bättre villkor hos ett annat fackförbund än den du har idag så kan vissa fackförbund tillgodoräkna den tid du haft det tidigares inkomstförsäkring.

Fackets försäkring

Generellt kan man dra slutsatsen att en inkomstförsäkring är bra att ha oavsett anställningsform. Är du fackligt ansluten är det bra att höra med ditt fackförbund vad som erbjuds inom ramen av ditt medlemsskap och är du inte nöjd med vad de har att erbjuda hör med andra fackförbund. Villkor och regler kan skilja mellan de olika fackförbunden men även priset. En inkomstförsäkring kan ingå i din medlemsavgift men det kan finnas alternativa tillägg till den inkomstförsäkring du redan har som du kan välja att lägga till och förbättra villkoren för fackets försäkring. Skulle du hitta bättre erbjudanden hos ett annat fackförbund så var uppmärksam på att höra om du kan byta fackförbund och behålla den tiden du haft inkomstförsäkringen hos det tidigare för att inte gå miste om karenstiden.